بهترین سنگ ها برای نما ساختمان کدام اند؟ سنگ مناسب نمای ساختمان
از نظر بسیاری از معماران یکی از بهترین سنگ ها برای نما ساختمان، گرانیت است؛ اما در سالهای اخیر گزینههای دیگری نیز با ویژگیهای ممتاز خود توجه معماران را به خود جلب کردند. در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین سنگها برای نمای ساختمان آشنا کنیم. قبل از هر چیز به بررسی ویژگیهای یک سنگ مناسب برای نما خواهیم پرداخت و در ادامه در مورد عواملی که ممکن است به سنگ طبیعی آسیب برسانند صحبت میکنیم و در نهایت با بررسی انواع سنگ برای نما، گزینههای مناسب را معرفی خواهیم کرد.
ویژگی های سنگ مناسب برای نمای ساختمان
برای اینکه یک سنگ را به عنوان بهترین انتخاب برای نما در نظر بگیریم باید این ویژگیها را در آن سنگ بررسی کنیم:
- دوام؛
- مقاومت جوی؛
- مقاومت اسیدی؛
- میزان چسبندگی؛
- هماهنگی سنگ با معماری؛
- فرآوری؛
- سختی سنگ؛
- مقاومت در برابر حریق؛
- مقاومت خمشی و سایشی.
در ادامه هر کدام از این ویژگیها را جداگانه بررسی میکنیم:
دوام:
یکی از اولین ویژگیهایی که باید برای انتخاب سنگ نما در نظر بگیرید دوام و ماندگاری آن سنگ است. به دنبال انتخاب سنگهایی باشید که شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر شما را تحمل میکنند.
انتخاب بهترین سنگ برای نما ساختمان مستلزم شناخت عواملی است که میتوانند به نمای ساختمان آسیب برسانند. به این ترتیب میتوانید با انتخاب سنگی که ویژگیهای مناسب را دارد، نمایی ماندگار برای سازه ایجاد کنید.
مقاومت جوی:
سنگی که برای نما استفاده میشود باید در برابر بارانهای اسیدی، تابستانهای گرم و زمستانهای سرد مقاوم باشد و بر اثر تغییرات دمایی شدید دچار ترک و شکستگی نشود.
مقاومت اسیدی:
سنگ نما باید مقاومت اسیدی بالایی نیز داشته باشد؛ زیرا بارش بارانهای اسیدی میتواند به بافت برخی از سنگها آسیب برساند. از سوی دیگر ممکن است برای شستوشوی نما از مواد اسیدی استفاده شود.
میزان چسبندگی و وزن:
ویژگی مهم بعدی هنگام انتخاب بهترین سنگ برای نما ساختمان توجه به میزان چسبندگی آن است. میزان چسبندگی رابطه مستقیمی با میزان تخلخل سنگ و وزن آن دارد.
هر اندازه میزان تخلخل سنگ بالاتر باشد، چسب بهتر در سنگ نفوذ کرده و آن را به بستر نما میچسباند. از سوی دیگر هر اندازه سنگ سبکتر باشد، اتصال آن به وسیله چسب به نما سادهتر خواهد بود و احتمال سقوط آن کمتر میشود.
هماهنگی سنگ با معماری:
مهمترین ویژگی برای انتخاب سنگ هماهنگی آن با معماری ساختمان مورد نظر شماست. واقع طراحی و معماری خارجی ساختمان شما تعیین میکند که کدام سنگ میتواند بهترین انتخاب باشد.
فرآوری:
سنگهای طبیعی در کارخانه پس از برش، وارد مرحله رزین میشوند و خلل و فرج موجود در آنها با رزین همرنگ با سنگ پر میشود. در مرحله بعدی سنگ توری و اپوکسی میشود تا در حین جابجایی و نصب سنگ، احتمال شکستن سنگ به حداقل برسد. پس از این مراحل سنگ وارد دستگاه صاف شده و با در نظر گرفتن نوع فرآوری صیقل داده میشود. سنگ در دستگاه ساب میخورد و صیقلی یا مات و چرمی میشود.
انتخاب نوع فرآوری به سلیقه شما و سبک معماری ساختمان بستگی دارد. اما روی هم رفته بهترین فرآوری برای نما، فرآوری صیقلی است که باعث میشود سنگ از دور درخشان به نظر برسد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری راجب فرآوری های سنگ دارید مقاله فراوری سنگ را مطالعه کنید.
سختی سنگ:
هر اندازه میزان سختی سنگ نما بالاتر باشد مقاومت آن در برابر سایش و خراشیدگی بیشتر خواهد بود. در این صورت پرتاب سنگ یا برخورد جسام با نما منجر به ایجاد خط و خش نمیشود.
مقاومت در برابر حریق:
برای افزایش ایمنی ساختمان بهتر است از سنگهایی برای نما استفاده کنید که مقاومت بالایی در برابر حریق دارند در این صورت در صورت آتشسوزی خسارت زیادی به ساختمان نمیرسد.
مقاومت خمشی و سایشی:
با توجه به طراحی نما، ممکن است نیاز به استفاده از سنگ در بخشهای منحنی نیز وجود داشته باشد در این صورت باید سنگ مقاومت خمشی و کششی کمی داشته باشد تا بتوان آن را به خوبی شکل داد.
نمای ساختمان تحت تاثیر چه عواملی است؟
شاید تصور کنید که نمای ساختمان در مقایسه با کف یا دیوارهای داخلی در معرض آسیبهای چندانی قرار ندارد؛ اما این درست نیست. نمای ساختمان در برابر این عوامل مخرب قرار دارد:
- تابش مستقیم نور آفتاب؛
- افزایش شدید دما؛
- باران و مخصوصا بارانهای اسیدی؛
- افت شدید دما؛
- بادهای شدید و پرتاب شدن سنگ به سمت نما؛
- فرسایش و زنگ زدگی؛
- فضولات اسیدی پرندگان؛
- جلبک، کپک و قارچ؛
- آلایندههای شیمیایی.
در ادامه سنگ های مناسب برای نما ساختمان را برای شما آوردهایم:
انواع سنگ مناسب برای نما
اکنون که با ویژگیهای بهترین سنگ برای نما ساختمان آشنا شدهاید زمان آن رسیده است که شما را با انواع سنگهای مناسب برای نما آشنا کنیم:
- گرانیت؛
- تراورتن؛
- ماسه سنگ؛
- مرمر؛
- مرمریت.
در ادامه با دلایل استفاده از این سنگها در نما آشنا میشوید:
گرانیت:
زمانی که صحبت از استفاده از سنگ طبیعی در فضای خارجی به میان میآید بهترین و مقاومترین سنگ، گرانیت است. گرانیت پس از الماس سختترین سنگ طبیعی به شمار میرود.
برای پی بردن به جذابیت گرانیت، بهتر است مزایا و معایب انتخاب این سنگ برای نما را بررسی کنیم. البته از بررسی فرآوری اجتناب خواهیم کرد، زیرا انتخاب فرآوری گرانیت به سلیقه و معماری شما بستگی دارد. اگر نیاز دارید که مطالعه بیشتری راجب این موضوع داشته باشید روی مقاله سنگ گرانیت برای نما ساختمان کلیک کنید.
مزایای گرانیت برای نما
- دوام بالا؛
- مقاومت جوی بالا؛
- مقاومت در برابر هوازدگی؛
- مقاومت اسیدی؛
- سختی بسیار بالا؛
- مقاومت خیره کنندهای در برابر حریق.
معایب گرانیت برای نما
- تخلخل پایین و چسبندگی کم؛
- احتمال سقوط سنگ به دلیل وزن بالا؛
- هزینه بالای نصب و نیاز به استفاده از اتصالات فلزی؛
- هدر رفت انرژی به دلیل عایق نبودن گرانیت در برابر گرما و سرما؛
- ساب پذیری کم؛
- احتمال زنگ زدگی به دلیل وجود آهن.
تراورتن:
تراورتن یکی از پرطرفدارترین سنگها برای نمای ساختمان است، معماران و مالکان شیفته نمای روشن و سفید هستند و تراورتن به دلیل طیف رنگی روشن خود به خوبی این نیاز را برآورده میکند.
این سنگ با ظاهر متفاوت و ویژگیهای فیزیکی مناسب، با فرآوری درست میتواند بهترین سنگ نما ساختمان محسوب شود. تراورتنها برای معماریهای مینیمال و مدرن مناسب هستند. برای مطالعه بیشتر راجب اینکه آیا تراورتن برای استفاده در نما ساختمان مناسب است توصیه میکنیم به مقاله سنگ تراورتن برای نمای ساختمان مراجعه کنید.
مزایای تراورتن برای نما
- مقاومت در برابر تابش مستقیم آفتاب؛
- سختی مناسب؛
- تخلخل بالا و چسبندگی بیشتر؛
- وزن پایین؛
- مقاومت بالا در برابر حریق؛
- ساب پذیری بالا؛
- قیمت پایین.
معایب تراورتن برای نما
- جذب آب بالا؛
- مقاومت اسیدی کم؛
- احتمال ترک و شکستگی بر اثر سرما؛
- نیاز به مراقبت و عایق کاری؛
- مقاومت اسیدی پایین؛
- نیاز به رزین برای پر کردن خلل و فرج.
ماسه سنگ:
ماسه سنگ یا سند استون (Sandstone) نوعی سنگ رسوبی است که مقاومت بالایی در برابر هوازدگی دارد و با بیرون ماندن در فضای آزاد آسیب نمیبیند؛ البته این سنگ به اندازه گرانیت مقاوم نیست.
ماسه سنگها ظاهر زبر و نامنظمی دارند که با برخی از معماریها هماهنگ است.
مزایای ماسه سنگ برای نما
- دوام نسبی؛
- مقاومت بالا در برابر هوازدگی؛
- مقاومت خمشی کم.
معایب ماسه سنگ برای نما
- جذب آب بالا؛
- سطح ناهمواره و خشن؛
- مقاومت اسیدی پایین؛
- ساب پذیری بالا.
مرمر:
مرمرها سنگهای شفاف و نور گذری هستند که تنوع رنگی بالایی دارند و به سادگی میتوانید رنگی را به تناسب معماری ساختمان پیدا کنید. اما آیا مرمرها بهترین سنگ برای نما ساختمان هستند:
مزایای مرمر برای نما
- زیبا و لوکس؛
- وزن پایین؛
- دوام بالا؛
- تنوع رنگی.
معایب مرمر برای نما
- نیازمند مراقبت؛
- مقاومت سایشی پایین؛
- مقاومت حرارتی پایین؛
- شکننده؛
- مقاومت اسیدی پایین؛
- جذب آب نسبتا بالا؛
- گران قیمت.
در صورت علاقه میتوانید مقاله سنگ مرمر چیست؟ را نیز مطالعه کنید.
مرمریت:
مرمریت به عنوان یک سنگ آهکی از بسیاری جهات شبیه به مرمر است و تنوع رنگی بالایی دارد اما مانند مرمر شفاف و نور گذر نیست.
اگر این سنگ توجه شما را به خود جلب کرده، ابتدا با مزایا و معایب آن برای نما آشنا شوید.
مزایای مرمریت برای نما
- ساب پذیری بالا؛
- تنوع رنگی؛
- مقاومت بالا در برابر حرارت؛
- جذب آب نسبتا پایین.
معایب مرمریت برای نما
- سختی پایین؛
- مقاومت اسیدی پایین؛
- وزن نسبتا بالا.
اگر میخواهید راجب این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید، میتوانید مقاله سنگ مرمریت برای نما ساختمان را مطالعه کنید.
کدام سنگ برای استفاده در نما ساختمان مناسب تر است؟
با مطالعه مقاله متوجه شدهاید که هر یک از سنگها مزایا و معایبی برای استفاده در نما دارند. گرانیت مقاومت جوی بالایی دارد و زمستانهای سخت و تابستانهای سوزان را به راحتی تحمل میکند. این سنگ در برابر بارانهای اسیدی مقاوم است و ظاهر کلاسیکی به نما میبخشد اما با وجود تمام این مزایا، گرانیت سنگین است و حتما باید با اتصالات فلزی به نما وصل شود. در غیر این صورت احتمال سقوط سنگ وجود دارد از طرف دیگر گرانیت حاوی آهن است و احتمال زنگ زدن آن نیز وجود دارد.
در مورد سنگهای نرمی مانند مرمر، مرمریت، تراورتن و ماسه سنگ نیز شاید بتوانید جذب آب را با عایق و نانو کردن به حداقل برسانید. اما این کار مستلزم صرف هزینه و زمان بندی برای انجام این کار به صورت مستمر است. از سوی دیگر راهی برای افزایش مقاومت اسیدی سنگهای نرم وجود ندارد. با این وجود تراورتن تنها عضو خانواده سنگهای نرم است که توانسته جایگاه ویژه خود را در بازار سنگ نما حفظ کند. تقاضا برای خرید سنگ نما تراورتن بسیار زیاد است و دلیل این امر نیز همانطور که گفته شد، رنگ بندی روشن این سنگ است.
با توجه به اقلیم سنگ مناسب برای نما ساختمان انتخاب کنید
با توجه به اطلاعاتی که در تیتر قبلی مطرح کردیم، باید سنگ نما را با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب کنید. به عنوان مثال تراورتن برای محیطهای گرموخشک انتخاب بسیار مناسبی است. مرمر برای بخشهایی از نما که به دور از تابش مستقیم خورشید است مناسب است. مرمریت را میتوان در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک به کار برد و روی هم رفته از استفاده از سنگهای نرم در مناطقی که سابقه بارشهای اسیدی دارند خودداری کرد. در نهایت تنها گرانیت است که اگر به درستی عایق شود و به جای چسب با اتصالات فلزی به نما وصل شود، بهترین سنگ برای نما ساختمان به حساب میآید و تا سالیان سال زیبایی روز اول را حفظ میکند. البته برای اتصالات فلزی باید به دنبال اتصالات عایق باشید که در معرض رطوبت دچار زنگ زدگی نشوند. در صورت علاقه میتوانید مقاله سنگ نمای مناسب برای مناطق گرم و شرجی را مطالعه کنید.
آنچه از مقاله بهترین سنگ برای نما ساختمان آموختیم:
در این مقاله در مورد ویژگیهای یک سنگ خوب برای نما صحبت کردیم و شما را با انواع سنگهای نما آشنا کردیم. در ادامه معایب و مزایای هر یک از این سنگها را برای استفاده از نما بررسی کرده و شما را در انتخاب بهترین سنگ برای نما ساختمان یاری کردیم. گرانیت مقاومترین سنگ برای نما و تراورتن پرفروشترین سنگ نمای در بازار ایران است. اکنون میتوانید با در نظر گرفتن ویژگیهای اقلیمی ساختمان خود و همینطور با در نظر گرفتن معماری سازه، سنگ مناسبی را برای نما انتخاب کنید. اگر همچنان در انتخاب مردد هستید، با ما در ایران کانتر در تماس باشید و جزئیات پروژه ساختمانی خود را با ما در میان بگذارید؛ ما شما در انتخاب بهترین سنگ برای نما یاری خواهیم کرد.
ثبت امتیاز مطلب
امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید