کدام سنگ در برابر اسید مقاوم تر است؟ + ایا اسید سنگ را از بین میبرد
همانطور که میدانید هیچ کدام از سنگهای طبیعی موجود در بازار به طور کامل در برابر اسید مقاوم نیستند و تنها در میزان مقاومتشان نسبت به اسید با یکدیگر تفاوت دارند، ازاینرو بسیاری از کاربران درباره این مسئله سوال میپرسند که کدام سنگ در برابر اسید مقاوم تر است؟ برای یافتن پاسخ این سوال باید به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سنگها توجه کنید. بهطور کلی میتوان گفت که سنگهای آذرین با بافت متراکمتر، در برابر اسید مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند و در بین سنگهای آذرین، سنگ گرانیت مقاومترین سنگ طبیعی در برابر اسید است و پس از آن سنگ چینی کریستال که یک سنگ آهکی دگرگون است، در مقام دوم سنگهای مقاوم به اسید قرار میگیرد. ما در ادامه مقاله درباره اهمیت مقاومت سنگ در برابر اسید، ویژگیها و مزایا و کاربرد این سنگها به طور کامل صحبت میکنیم تا شما بتوانید مقایسه صحیح بین سنگهای مقاوم به اسید داشته باشید و بهترین سنگ طبیعی را خریداری کنید.
انواع سنگهای مقاوم در برابر اسید
انواع سنگهای مقاوم در برابر اسید شامل موارد زیر میشود:
- سنگ گرانیت؛
- سنگ چینی کریستال.
در ادامه درباره هر یک از سنگهای مقاوم در برابر اسید اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار میدهیم.
مقاومت سنگ گرانیت در برابر اسید:
سنگ گرانیت یک سنگ آذرین درونی است که بافت منسجمی دارد و میتواند در برابر انواع مواد شیمیایی از خود مقاومت بالایی نشان دهد. این سنگ ساختار متراکم و بدون تخلخلی دارد و قابل ساییدگی و خراش دادن نیست، ازاینرو مواد اسیدی نمیتوانند به درون سنگ نفوذ کرده و موجب شکستن و تخریب آن شوند.
بنابراین اگر به دنبال تهیه مقاومترین سنگ طبیعی موجود در بازار هستید، سنگ گرانیت انتخاب مناسبی برای شماست.
مقاومت سنگ چینی کریستال در برابر اسید:
دومین سنگ مقاوم در برابر اسید، سنگ چینی کریستال است که یک سنگ آهکی محسوب میشود و میزان تخلخل بسیار پایینی دارد که همین مسئله موجب میشود تا مقاومت سنگ در برابر جذب رطوبت بسیار کاهش یابد. در مقایسه با سایر سنگهای طبیعی، سنگ چینی کریستال خلل و فرج کمتری دارد و به دلیل قابلیت سابپذیری بالا، لکههای روی سنگ قابل ترمیم است.
بنابراین اگر به دنبال یک سنگ مقاوم در برابر اسید هستید که طول عمر بالایی داشته باشد، سنگ چینی کریستال هم گزینه مناسبی برای شماست.
اهمیت مقاومت سنگ در برابر اسید
ممکن است شما هم به دنبال تهیه سنگ طبیعی جلا خورده و مقاوم باشید که طی سالیان متوالی، ظاهر اولیه خود را حفظ کرده و دچار خوردگی یا شکستگی نشود که در این هنگام اهمیت مقاومت سنگ در برابر اسید مشخص میشود. سنگهایی که در برابر مواد اسیدی مقاومت بالاتری از خود نشان میدهند، ظاهر صیقلی خود را برای مدت زمان طولانی حفظ میکنند و دیرتر کمرنگ و کدر میشوند. علاوهبرآن مواد شوینده اسیدی نمیتوانند بهراحتی وارد بافت سنگ شده و موجب فرسایش آن شود.
ویژگی های سنگ مقاوم به اسید
ویژگیهای سنگهای مقاوم به اسید شامل موارد زیر میشود:
- عدم واکنشپذیری هنگام مواجهه با مواد شوینده اسیدی؛
- استحکام بالا؛
- قابلیت سابپذیری بالا؛
- پایین بودن میزان تخلخل سنگ؛
- مقاوم در برابر هوازدگی؛
- مقاوم در برابر ضربه؛
- جلوگیری از نفوذ رطوبت؛
- مقاوم در برابر خراشیدگی؛
- عدم سایش و حفظ ظاهر اولیه.
مقاومترین سنگها در برابر اسید شامل گرانیت و چینی کریستال هستند. این سنگها با بافت متراکم و استحکام بالا در برابر مواد شیمیایی مقاوماند.
مقایسه سنگهای طبیعی و مصنوعی در برابر اسید
یکی از سوالات چالش برانگیز کاربران درباره میزان مقاومت سنگهای طبیعی و مصنوعی در برابر اسید است. همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم، سنگهای طبیعی به طور کامل در برابر اسید مقاوم نیستند و هر چه میزان تخلخل آنها کمتر و بافتشان فشردهتر باشد، مقاومت بالاتری در برابر اسید از خود نشان میدهند اما سنگهای مصنوعی به گونهای طراحی میشوند که خلل و فرج نداشته باشند و سطحشان هم پس از ساخت با مواد مناسب مقاومسازی شود.
نکته قابل توجه درباره سنگهای مصنوعی، مقاومت پایین آنها نسبت به خراشیدگی است، بنابراین در صورتی که روی این سنگها بریدگی ایجاد شود، مقاومت خود را نسبت به نفوذ رطوبت از دست میدهند و مواد اسیدی میتوانند با وارد شدن به داخل سنگ موجب تخریب آن شوند. ازاینرو میتوان گفت که سنگهای طبیعی نسبت به سنگهای مصنوعی، دوام بیشتری در برابر اسید از خود نشان میدهند و طول عمر بالاتری دارند. برای مطالعه بیشتر درباره تفاوت سنگ مصنوعی و طبیعی کلیک کنید.
مزایای استفاده از سنگهای مقاوم به اسید در معماری
مزایای استفاده از سنگهای مقاوم به اسید در معماری به شرح زیر است:
- حفظ زیبایی اولیه؛
- افزایش دوام سنگ؛
- عدم ترک خوردگی و شکستگی؛
- عدم نیاز به سابخوردگی و جلا دادن زود هنگام؛
- کاهش هزینههای جانبی و تعمیرات.
کاربردهای سنگهای مقاوم به اسید در فضاهای صنعتی و تجاری
کاربردهای سنگهای مقاوم به اسید در فضاهای صنعتی و تجاری شامل موارد زیر میشود:
- ساخت کانترتاپ، صفحه اپن و شومینه؛
- ساخت انواع میز و میزهای پیشخوان؛
- استفاده به عنوان سنگ نمای ساختمان؛
- ساخت بلوکهای ضخیم؛
- استفاده در روشوییها؛
- ساخت مجسمه و یادواره؛
- استفاده به عنوان سنگ پله؛
- کفسازی محوطه و پارکینگ؛
- استفاده در صنعت ساخت و ساز و جواهرسازی.
برای مشاهده خدمات ایران کانتر وارد صفحه خدمات سنگ طبیعی شوید.
ایا اسید سنگ را از بین میبرد؟
اسید میتواند به سنگهایی مانند مرمر و سنگ آهک آسیب برساند و باعث تخریب سطح آنها شود. سنگهای مصنوعی معمولاً مقاومتر در برابر اسید هستند، مگر اینکه سطحشان آسیب دیده باشد.
نکات مهم در نگهداری سنگهای مقاوم به اسید
نکات مهم در نگهداری سنگهای مقاوم به اسید عبارت است از:
- مقاومسازی و آببندی سنگهای آسیب دیده؛
- عدم قرار دادن اجسام فلزی روی سطح سنگ؛
- پاک کردن سریع آثار زنگ زدگی؛
- عدم استفاده از ابزارهای خشن برای پاک کردن سطح سنگ؛
- استفاده از مواد شوینده سازگار و مناسب و با پی اچ خنثی.
آنچه از مقاله کدام سنگ در برابر اسید مقاوم تر است، آموختیم:
همانطور که در این مقاله خواندیم، مقاومترین سنگ طبیعی در برابر اسید، سنگ گرانیت و چینی کریستال است که بافت متراکمی دارند و مواد اسیدی نمیتوانند به راحتی وارد سنگ شده و موجب ترک خوردگی و شکستگی آن شوند. سنگهای گرانیت و کریستال به دلیل عدم واکنشپذیری هنگام مواجهه با مواد شوینده اسیدی، استحکام بالا، قابلیت سابپذیری مناسب و مواردی مانند آن، انتخاب مناسبی برای مکانهایی که احتمال مواجه شدن با رطوبت وجود دارد، به حساب میآید. ما در این مقاله به بررسی ویژگیها، مزایا، کاربرد و نحوه نگهداری از سنگهای مقاوم در برابر اسید پرداختیم و سنگهای طبیعی و مصنوعی را از نظر میزان مقاومت نسبت به مواد اسیدی بررسی کردیم. بنابراین شما میتوانید با مراجعه به مطالب گفته شده، جواب این سوال که کدام سنگ در برابر اسید مقاوم تر است را پیدا کنید و بهترین گزینه را از بین تنوع موجود خریداری کنید.
ثبت امتیاز مطلب
امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید