چرا از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان استفاده می شود + مزایا و ویژگی ها

چرا از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان استفاده می شود + مزایا و ویژگی ها
عاکف قربانی
عاکف قربانی
۱۴۰۳/۱۰/۱۱

سنگ‌های گرانیت و پس از آن گابرو از سنگ‌های ساختمانی شناخته شده برای نمای ساختمان‌های لوکس اداری، تجاری و گاهی مسکونی هستند. این سنگ‌ها برپایه ویژگی‌ها و مزایایی که از آن برخوردارند می‌توانند متریال مناسبی برای فضای بیرونی ساختمان از جمله دیوارپوش، سردری و نمای بیرونی باشند. ما در این مقاله می‌خواهیم شما را با مزایا و انواع کاربرد سنگ‌های گرانیت و گابرو در نمای بیرونی ساختمان آشنا کنیم اما پیش از آن با توضیحی مختصر در مورد ویژگی‌های فیزیکی و ترکیبات سازنده‌ی آن، در خدمت شما خواهیم بود.

ویژگی‌های فیزیکی و مقاومت سنگ گرانیت

سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین درونی است که از سرد شدن تدریجی مواد مذاب آتشفشانی در دما و فشار بالا ایجاد می‌شود. این سنگ‌ها از مقدار قابل توجهی کوارتز و فلدسپات ساخته شده‌اند که در واقع مقاومت خود را مدیون این دو کانی سخت هستند. سنگ‌های گرانیت به فراوانی در پوسته‌ی زمین یافت می‌شوند و به علت مقاومت بالا و ساختار متراکمی که دارند به یکی از مهم‌ترین سنگ‌های ساختمان تبدیل شده‌اند. سنگ گرانیت از نظر مقاومت، استحکام بالایی در برابر فشار، سایش و نفوذ رطوبت دارد. تغییرات دمایی و حرارت بالا نمی‌تواند به راحتی باعث بروز ترک شود و این موضوع نقطه قوت سنگ‌های گرانیت در برابر عوامل جوی سخت است. هر چند که سنگ‌های گرانیت ممکن است با رنگ‌های سبز، آجری و خاکی هم وجود داشته باشند اما اغلب تنوع رنگی آن در محدوده مشکی، خاکستری و سفید است.

ویژگی‌های فیزیکی و مقاومت سنگ گابرو

سنگ گابرو یک نوع سنگ آذرین درونی است که از سرد شدن تدریجی ماگما یا همان سنگ‌های مذاب، با فشار بالا و در اعماق زمین تشکیل می‌شوند. این سنگ‌ها اغلب با رنگ‌های مشکی، خاکستری و با لک‌های روشن قابل شناسایی هستند. سنگ گابرو از حدود 45 تا 52 درصد سیلیس، پلاژیوکلاز و پیروکسن ساخته شده و غنی از سیلیکات آهن و منیزیوم است؛ از این جهت به آن یک سنگ مافیک گفته می‌شود و از نظر ترکیبات شیمیایی، با سنگ بازالت مشابه است.

سنگ گابرو در نمای ساختمان
سنگ گابرو در نمای ساختمان به دلیل جذب آب پایین بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

گابرو به لحاظ فیزیکی دارای دانه‌های درشت بلوری است که به علت سرد شدن تدریجی سنگ در آن شکل می‌گیرند؛ از طرفی این سنگ مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و سایش دارد که آن را به متریالی مناسب برای سنگ ساختمان تبدیل کرده است. این سنگ چگالی بالایی داشته و در برابر عوامل فرساینده و عوامل جوی سخت مقاومت بالایی دارد.

مزایای استفاده از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان

استفاده از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان دارای مزایایی به شرح زیر است:

  1. دوام و طول عمر بالا؛
  2. مقاومت بالا در برابر حرارت مداوم و اشعه UV خورشید؛
  3. مقاومت بالا در برابر سرمای شدید و یخ زدگی؛
  4. کسب نمره بالا در معیارهای فشار و سایش؛
  5. دارای بافتی یکپارچه و میزان نفوذ پذیری بسیار پایین؛
  6. قابلیت ساب پذیری بالا و زیبایی در طرح و رنگ؛
  7. استحکام در برابر خوردگی ناشی از طوفان شن یا گردوخاک؛
  8. مقاومت در برابر لک پذیری، حتی در فضای آلوده؛
  9. امکان شستشو و نظافت آسان؛
  10. ایمنی در برابر حریق.

سنگ‌های گرانیت و گابرو با مقاومت بالا در برابر سایش، حرارت و نفوذ آب، گزینه‌ای مناسب برای نمای بیرونی ساختمان‌های لوکس هستند و دوام طولانی و زیبایی چشمگیری دارند.

دلایل استفاده از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان

سنگ‌های گرانیت و گابرو با تکیه بر مزایایی که دارند یکی از بهترین متریال‌های موجود جهت استفاده در نمای ساختمان‌های لوکس هستند. این سنگ‌ها از استحکام بالایی برخوردار بوده و این مورد آن‌ها را به سنگ‌هایی چند منظور و با انعطاف بالا تبدیل کرده است؛ از این جهت که سنگ‌های گرانیت و گابرو می‌توانند از سردترین نقاط کشور تا گرم‌ترین شهرها دوام بالایی از خود نشان دهند. به جهت قیمت و چگالی نسبتا بالای این سنگ‌ها، معمولا برای نمای ساختمان‌های لوکس همکف تا چند طبقه استفاده می‌شوند.

سنگ گرانیت برای نمای ساختمان
سنگ گرانیت یکی از مقاوم ترین ماده های جهان است.

مقاومت بالای سنگ‌های گابرو و گرانیت در نمای ساختمان، باعث می‌شود که استفاده بلند مدت از این سنگ‌ها، نیازی به هزینه‌های دوره‌ای مراقبت و نگهداری نداشته باشد. دقت کنید که دوام بالای این سنگ‌ها در نمای ساختمان، مستلزم استفاده از مصالح استاندارد و گروه متخصص برای نصب است.

مقایسه سنگ گابرو و گرانیت در نمای ساختمان

همان طور که تا این لحظه متوجه شده‌اید، هر دو سنگ گرانیت و گابرو نوعی سنگ آذرین درونی هستند که با وجود شباهت‌های فیزیکی در شرایط تشکیل، از نظر ترکیبات شیمیایی با هم دیگر تفاوت‌های زیادی دارند. هر دو سنگ گرانیت و گابرو دارای بافت متراکم و با تخلخل پایینی هستند. این دو ویژگی باعث می‌شود که این سنگ‌ها هم در در برابر نفوذ آب مقاوم باشند و هم در مناطق مرطوب کشور و نماهای ضلع شمالی سازه، باعث بروز لک ناشی از خزه، جلبک و میکروارگانیسم نشوند.

ویژگیسنگ گابروسنگ گرانیت
سختیبسیار سخت و مقاومبسیار سخت و مقاوم
چگالی و وزنبسیار بالابسیار بالا
جذب آبجذب آب بسیار کمجذب آب بسیار کم
مقاومت در برابر هوازدگیبسیار مقاومبسیار مقاوم
کاربردهاسنگ نما، سنگ‌فرش، سنگ پله، سنگ ساختمانیسنگ نما، کفپوش، کانتر آشپزخانه، سنگ‌فرش، سنگ پله

کاربردهای گرانیت و گابرو در نمای بیرونی ساختمان

انواع کاربردهای گرانیت و گابرو در فضای بیرونی ساختمان شامل موارد زیر است:

  • طراحی نمای بیرونی ساختمان؛
  • ایجاد سردری لوکس و دیوارهای خارجی حیاط؛
  • دیوارپوش فضای داخلی محوطه ساختمان؛
  • دیوارپوش اماکن عمومی و تجاری؛
  • طراحی پارکینگ‌های ساختمان‌های اداری و تجاری.

همچنین از این سنگ‌ها می‌توانید در فرآوری‌های مات، صیقلی، فلیم انواع بافت سفارش داده و برای طراحی دیوارهای دکوراتیو در تالارهای پذیرایی، هتل و رستوران‌ها استفاده کنید.

آنچه که از مقاله استفاده از گرانیت و گابرو در نمای ساختمان، آموختیم:

سنگ گرانیت و سنگ گابرو از جمله سنگ‌های طبیعی ساختمانی هستند که در نمای ساختمان، پله‌های فضای بیرونی، کفپوش و دیوارپوش استفاده می‌شوند. این سنگ‌ها به علت تحمل فشار و حرارت بالا دارای بافتی بسیار متراکم، با تخلخل پایین و چگالی نسبتا زیاد هستند. این سنگ‌ها در برابر نفوذ رطوبت و آب مقاومت بالایی داشته و اغلب در رنگ‌های تیره و روشن از تنوع بیشتری برخوردار هستند. برای مشاهده تنوع رنگی سنگ‌های موجود در بازار می‌توانید به بخش فروش سایت مراجعه کنید.

ثبت امتیاز مطلب

امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
185 / 2.7
مقالات مرتبط

دیدگاه شما

0/200

دیدگاه کاربران

Loading