انواع رنگ های سنگ گرانیت + رنگ های محبوب بین گرانیت ها
انتخاب رنگ سنگهای گرانیت همیشه کار دشواری است؛ اما اگر بدانید که هر کدام از این سنگها از ویژگیهای خاصی در ساختمان برخوردار هستند، شاید کار برای شما آسانتر شود. ازاینرو ما در این مقاله میخواهیم با توجه به رنگ هر سنگ گرانیت، کاربردها و ویژگیهای تخصص آن را شرح دهیم.
چه عواملی بر رنگ سنگ گرانیت تاثیر میگذارند؟
در سنگ گرانیت مواد معدنی مانند کوارتز، فلدسپات، میکا و هورنبلند یافت میشود که اغلب روی بافت، رنگ و جلوه سنگ تاثیر مستقیمی دارند. به عنوان نمونه ماده معدنی میکا (Mica) اغلب باعث تیره شدن رنگ سنگ گرانیت میشود. این ماده معدنی به صورت متداول در انواع بیوتیت (Biotite) در سنگ گرانیت مشاهده شده که منجر به مشکی شدن بافت سنگ میشود. همچنین مسکویت (Muscovite) به عنوان نوع دیگر آن، باعث خاکستری و نقرهای شدن گرانیت میشود.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم فلدسپات (Feldspar) هم یکی دیگر از مواد معدنی متداول در سنگهای گرانیت است که باعث سفید و خاکستری شدن سنگ گرانیت میشود؛ هرچند که انواع این مواد معدنی، در صورتی روشن شدن سنگها هم نقش مهمی ایفا میکنند. سنگهای گرانیتی که ماده معدنی هورنبلند بالایی داشته باشند در طیف رنگی سبز تیره و سبز لجنی دیده میشوند. یکی دیگر از مواد معدنی که در سنگهای گرانیت به فراوانی یافت میشود کوارتز (Quartz) هستند. کوارتز در حالت خالص به صورت شفاف و بیرنگ دیده میشود. این ماده معدنی تاثیر زیادی روی رنگ گرانیت نداشته و میتواند جلوهای براق به سنگ بدهد.
سنگهای گرانیت به صورت متداول در چه رنگهایی دیده میشوند؟
سنگهای گرانیت ممکن است در رنگهای سبز لجنی، قهوهای، خاکستری و حتی سرخ دیده شوند؛ اما در طیف رنگی سفید، خاکستری، نوک مدادی تا مشکی دارای تنوع بیشتری هستند. به این ترتیب اگر به دنبال سنگ ساختمانی مشکی و سفید هستید، در بین سنگهای گرانیت، گزینههای بیشتری پیش روی شما خواهد بود. سنگهای گرانیت علیرغم شباهتهایی که به یکدیگر دارند، با توجه به مواد تشکیل دهنده و ساختار فیزیکی، دارای تفاوتهای مهمی هم هستند. این تفاوتها در آزمایشگاه سنگ شناسی مشخص شده و در بررسیهای تخصصی به آن اشاره میشود. ما در تیتر بعد به ویژگیها و کاربردهای مهم انواع سنگ گرانیت پرداختهایم.
معرفی ویژگی انواع سنگهای گرانیت بر اساس رنگ
انواع سنگهای گرانیت بر اساس رنگ شامل موارد زیر هستند:
- سنگ گرانیت زاهدان؛
- سنگ گرانیت تیتانیوم برزیل؛
- سنگ گرانیت سفید نطنز؛
- سنگ گرانیت نطنز چاپی؛
- گرانیت سبز جنگلی بیرجند؛
- سنگ گرانیت سولاریوس؛
- سنگ گرانیت ولگا بلو.
در ادامه انواع ویژگیهای سنگهای گرانیت فوق را به صورت تخصصی بررسی میکنیم:
سنگ گرانیت زاهدان:
رنگ سنگ گرانیت زاهدان به گل پنبهای شهرت دارد. سنگهای گرانیت گل پنبهای در معادن مختلفی از ایران استخراج میشوند که یکی از معروفترین آن، معدن زاهدان است.
این سنگ در برابر نفوذ رطوبت و آب مقاومت بالایی دارد؛ به همین دلیل از دیرباز برای صفحه کابینت و اماکن بهداشتی از آن استفاده شده است. این سنگ مقاومت سایشی بسیار بالایی داشته و برای راه پله اماکن پر رفت و آمد بسیار مناسب است.
سنگ گرانیت تیتانیوم برزیل:
رنگ قالب گرانیت تیتانیوم برزیل سنگ مشکی بوده و با هالههای سفید و گاهی طلایی شناخته میشود.
سنگ گرانیت تیتانیوم برزیل در برابر مواد شوینده، مواد اسیدی و قلیایی مقاومت خوبی را از خود نشان داده است، ازاینرو این سنگ، متریال مناسبی برای طراحی داخلی فضای آشپزخانه، سنگ صفحه کابینت، بین کابینتی، کانترتاپ، جزیره و کفپوش محسوب میشود.
سنگ گرانیت سفید نطنز:
این سنگ از نظر روشنی و تیرگی در بهترین حالت تعادل قرار داشته و روی آن فرآوری بافت کار شده است. سنگ گرانیت سفید نطنز در برابر فشار و ضربه مقاومت بالایی داشته و به علت فرآوری خاص، میزان نگهداری سطحی آب آن افزایش پیدا کرده است.
سطح این سنگ برخلاف فرآوری صیقلی، اصطکاک بالایی ایجاد کرده و مانع لغزش میشود.
انتخاب رنگ سنگ گرانیت با توجه به مواد معدنی آن آسانتر میشود. سنگهای گرانیت در رنگهای متنوعی مانند مشکی، سفید، سبز و قهوهای یافت میشوند، از جمله گزینههای محبوب میتوان به گرانیت زاهدان، نطنز، تیتانیوم برزیل و ولگا بلو اشاره کرد.
سنگ گرانیت نطنز چاپی:
سنگ گرانیت نطنز چاپی دارای ظاهری مات و لوکس است. این سنگ مقاومت بالایی در تحمل حرارت داشته و میتوان از آن برای طراحی انواع دیوار دکوراتیو و دیوار شومینه استفاده کرد.
این سنگ همچنین گزینه مناسبی برای طراحی دیواره کانترتاپ و ساخت انواع پیشخوان محسوب میشود. سنگ گرانیت نطنز چاپی مقاومت سایشی خوبی داشته و طراحان داخلی از این سنگ برای کفپوش اماکن تجاری با سبک طراحی داخلی نچرال هم استفاده میکنند.
گرانیت سبز جنگلی بیرجند:
سنگ گرانیت سبز جنگلی بیرجند به نسبت سایر سنگهای سنگهای گرانیت از ظرافت بیشتری در برابر ضربه و فشار برخوردار است. دارای طرح و رنگ خاصی بوده و عمدتا برای طراحی داخلی مجلل استفاده میشود.
این سنگ دارای بافتی متراکم بوده و در برابر آب و مواد شوینده مقاومت خوبی را از خود نشان داده است. گرانیت سبز جنگلی بیرجند برای ساخت کانترتاپ، میز جلو مبلی و میز عسلی گزینهی زیبایی محسوب میشود.
سنگ گرانیت سولاریوس:
فرآوری این سنگ صیقلی بوده و در برابر سایش، خط و خش مقاومت بالایی دارد. این سنگ وارداتی بوده و از معادن کشور برزیل استخراج میشود. با وجود رنگهای کرمی، گندمی و قهوهای در سبکهای مختلف طراحی داخلی از جمله کلاسیک، نئوکلاسیک، ترانزیشنال و تعدادی دیگر، استفاده میشود.
سنگ گرانیت سولاریوس با وجود استحکام بالا، قابلیت استفاده به عنوان کفپوش اماکن پرتردد را دارد. در صورت استفاده از این سنگ در سرویس بهداشتی یا فضای آشپزخانه، امکان شستشوی مداوم و نظافت آسان را به کاربران میدهد.
سنگ گرانیت ولگا بلو:
سنگ گرانیت ولگا بلو با بلورهای درشت و چشم نواز تیره شناخته میشود. این سنگ بافت متراکمی داشته و قابلیت ساب پذیری بالایی دارد؛ به همین دلیل در صورت دریافت صیقل حرفهای، حالت شیشهای یا اصطلاحا آینهای پیدا میکند. از این سنگ برای طراحی داخلی فضاهای اداری، تجاری و مسکونی استفاده میشود.
معدن این سنگ اوکراین بوده و از محبوبیت بین المللی بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل قیمت نسبتا بالایی داشته و برای طراحی داخلی لوکس پیشنهاد میشود. سنگ گرانیت ولگا بلو در برابر نفوذ لک و رطوبت مقاوم بوده و قابلیت نظافت آسان دارد.
آنچه که از مقاله انواع رنگ سنگ گرانیت آموختیم:
اگر به دنبال گرانیت مشکی و صیقلی هستید، سنگ گرانیت تیتانیوم برزیل و سنگ گرانیت ولگا بلو اوکراین، گزینههای مناسبی هستند؛ اگر در همین تناژ رنگی، جلوهای مات را مد نظر دارید، سنگ گرانیت نطنز چاپی را به شما پیشنهاد میکنیم. سنگ گرانیت زاهدان و گرانیت سولاریوس برزیل هم به ترتیب برای تمهای رنگی روشن و ملایم مناسب هستند. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر میتوانید از پشتیبانی آنلاین سایت استفاده کنید.
ثبت امتیاز مطلب
امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید