نحوه تميز كردن سنگ مشکی + برق انداختن سنگ مشکی

نحوه تميز كردن سنگ مشکی + برق انداختن سنگ مشکی
مریم بشردوست
مریم بشردوست
۱۴۰۳/۹/۲۲

سنگ‌های مشکی همواره برای طراحی داخلی فضاهای مسکونی و تجاری لوکس استفاده می‌شوند. این سنگ‌ها با وجود جذابیت بالا در طرح و رنگ، می‌توانند برخی از لک‌ها و ساییدگی را به راحتی نشان دهند؛ از این رو برای حفظ کیفیت ظاهری خود نیاز به نظافت مداوم دارند. استفاده از شیوه‌های اشتباه در حفظ نظافت سنگ‌های مشکی، می‌تواند در بازه‌های زمانی چند ماهه تا چند ساله اثر خود را به وضوح نشان دهد. سنگ‌های آسیب دیده، آب بیشتری جذب کرده و بیشتر در معرض تثبیت لک‌های مزاحم قرار می‌گیرند. خوشبختانه نظافت سنگ‌های مشکی کار سختی نیست و با بررسی اشتباهات رایج در تمیز کردن سنگ، می‌توانید مانع آسیب به سنگ کف و دیوار شوید. ما در این مقاله می‌خواهیم نحوه تميز كردن سنگ مشكي را توضیح دهیم.

نحوه تمیز کردن سنگ مشکی

برای تمیز کردن سنگ مشکی می‌توانید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. در هر چهار لیتر آب، به اندازه یک قاشق غذا خوری مایع ظرفشویی بریزید.
  2. بهتر است دمای آب شما، هم دما با فضای محیط باشد.
  3. محلول را به خوبی هم بزنید، تا محلولی یکپارچه شده و سطح آن کمی کف ایجاد شود.
  4. حال از طی نخی برای سطوح بزرگ یا پارچه میکروفایبر برای سطوح کوچک استفاده کنید.
  5. بهتر است نظافت به صورت رفت و برگشتی و در دو جهت عمودی و افقی انجام شود.
  6. پس از اتمام نظافت سطح را با آب و بدون افزودنی بشویید.
  7. در پایان بهتر است سطح را با طی‌های تیغه‌ای یا طی خشک‌کن، پاک کنید تا سریع‌تر خشک شود.
  8. در صورتی که لک مورد نظر شما همچنان روی سطح باقی مانده است، جوش شیرین را با چند قطره آب مرطوب کنید تا به غلظتی به اندازه خمیردندان برسد.
  9. ماده‌ی ساخته شده را روی لک اعمال کنید و صبر کنید تا خشک شود.
  10. حال با دستمال و آب محل مورد نظر را پاک کنید.

اگر می‌خواهید نظافت با سرعت و دقت بیشتری انجام شود، می‌توانید از مایع پاک کننده سطوح سنگ و سرامیک استفاده کنید. این مواد از نظر شوینده توان متوسطی داشته و در اثر استفاده مداوم به سطح سنگ، کاشی و سرامیک آسیبی نمی‌زنند.

چرا سنگ مشکی به نگهداری و تمیز کردن دقیق نیاز دارد؟

سنگ‌های مشکی، اثر گردوغبار را بیش از هر سنگ دیگری نشان می‌دهد. سنگ‌های مشکی اگر فرآوری صیقلی دریافت کرده و براق باشند، آثار ناشی از اثر انگشت و لک را بیشتر نمایان می‌کنند. به این ترتیب به دقت بیشتری در نگهداری و تمیز کردن نیاز دارند. یکی از چالش‌های کاربران نمایان شدن خط و خش در اثر استفاده ممتد و کشیدن اجسام روی صفحه کانترتاپ است.

برق انداختن سنگ مشکی
سنگ های مشکی نیاز به مراقبت بالایی دارند بخصوص اگر مرمریت باشند.

اگر هم صفحات سنگی به صورت مداوم، توسط مواد نامناسب و با شیوه نادرست نظافت شوند، خراشیدگی بیشتری را نشان خواهند داد. اگر سنگ شما از نوع گرانیت است میتوانید سنگ گرانیت را چگونه تمیز کنیم؟ را مطالعه کنید.

اشتباهات رایج در تمیز کردن سنگ مشکی

تعدادی از اشتباهات رایج در تمیز کردن سنگ‌های مشکی شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از مواد شوینده نامناسب؛
  • استفاده از سیم ظرفشویی؛
  • نادیده گرفتن لک‌های تیره؛
  • استفاده نادرست از آب داغ.

در ادامه هر کدام از موارد فوق را بیشتر توضیح می‌دهیم.

استفاده از مواد شوینده نامناسب:

منظور از مواد شوینده نامناسب، سفید کننده‌ها، جوهر نمک و سایر مواد شیمیایی قلیایی و اسیدی قوی هستند. این مواد می‌توانند تدریجا باعث خوردگی سطح سنگ شده و ظاهر آن را کدر کنند. ناگفته نماند که این مواد در دفعات اول استفاده ممکن است نظافت را آسان کرده و سطح سنگ را براق‌تر نشان دهند، اما در بلند مدت منجر به خسارت می‌شوند.

استفاده از سیم ظرفشویی:

منظور از این بخش، تمام اجسام زبری است که به صورت متداول به کاربران کمک می‌کند تا با نیروی مکانیکی دست، لک‌ها یا مواد چسبان را از بین ببرند. همان طور که سنگ‌ها در بافت خود دارای رگه، خال و طرح‌های خاصی هستند، از میزان خوردگی سطحی نامتقارنی برخورداراند.

روش های غلط در تمیز کردن سنگ سیاه
استفاده از سیم ظرفشویی به دلیل زبر بودن و صدمه زدن به ظاهر سنگ بسیار روش اشتباهی است.

به این معنی که سایش ناشی از سیم ظرفشویی می‌تواند بخشی از سنگ را بیشتر از سایر بخش‌های دیگر دچار خوردگی کرده و ظاهر نا همگنی را به وجود آورد.

نادیده گرفتن لک‌های تیره:

بسیاری از لک‌های تیره، روی سنگ‌های مشکی چندان دیده نمی‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که افراد، نظافت مورد نیاز سنگ را به تعویق بیندازند. تمام سنگ‌های طبیعی دارای درصد خاصی تخلخل و نفوذ پذیری سطحی هستند. اگر لک‌ها نادیده گرفته شوند، می‌توانند به درون سنگ نفوذ کرده و خود را تثبیت کنند.

استفاده نادرست از آب داغ:

شستشوی سنگ‌ها با آب داغ آن هم در فصل سرد سال یا در مناطق سردسیر می‌تواند باعث بروز انبساط ناگهانی سنگ شود. تکرار این اشتباه تدریجا منجر به بروز ترک‌های ریز در سنگ شده و میزان نفوذ پذیری سنگ را افزایش می‌شود. در اثر تبخیر آب و ته نشین شدن املاح آن، خطوطی به رنگ قهوه‌ای تا خاکستری روشن، در ترک‌های سنگ مشکی ظاهر می‌شود. اگر سنگ مشکی در فضای بیرون سازه نصب شده باشد، عوارض بیشتری مانند ترک‌های عمیق و شکستگی در انتظار سنگ ساختمان خواهد بود.

سنگ‌های مشکی با ظاهری جذاب، گردوغبار، خط‌وخش و لک را بیشتر نشان می‌دهند و نیاز به مراقبت و نظافت مداوم دارند. استفاده از مواد شوینده مناسب و روش‌های صحیح، دوام و زیبایی آن‌ها را حفظ می‌کند.

مواد مناسب برای تمیز کردن سنگ مشکی

مواد مناسب برای تمیز کردن سنگ مشکی ساختمان، شامل موارد زیر هستند:

  • مایع پاک کننده سطوح سنگ و سرامیک؛
  • پارچه میکروفایبر؛
  • مایع ظرف‌شویی رقیق شده؛
  • مایع ایزوپروپیل الکل؛
  • جوش شیرین؛
  • آب اکسیژنه یا هیدروژن پروکساید.

نکات مهم در حفظ زیبایی سنگ‌های مشکی

برای حفظ زیبایی سنگ‌های مشکی بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

  • اشیا فلزی و آهنی را برای مدت طولانی و در شرایط مرطوب روی سنگ قرار ندهید.
  • اسپری چسب ۱۲۳ می‌تواند لک‌های زرد و سبزی را روی سنگ به وجود آورد.
  • از پارچه‌های نخی نرم و ترجیحاً از جنس میکروفایبر استفاده کنید.
  • روکش‌های نانو می‌تواند سنگ‌های مشکی را در برابر نفوذ رطوبت و تابش اشعه UV خورشید محافظت کند.

در صورت نیاز به تقویت کفپوش‌ها، می‌توانید از روکش‌های رزین اپوکسی استفاده کنید. برخی از شرکت‌های خدماتی تخصصی، این کار را در محل انجام می‌دهند.

آنچه که از مقاله نحوه تمیز کردن سنگ مشکی، آموختیم:

سنگ‌های مشکی بیشتر از سنگ‌های دیگر آثار ناشی از گرد و غبار و خط‌ و خش را نشان می‌دهند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که سنگ‌های تیره نیاز به مراقبت بیشتر و نظافت مداوم داشته باشند. برای نظافت این سنگ‌ها موادی مانند جوش شیرین و مایع ظرفشویی رقیق شده می‌تواند استفاده شود. در صورت تمایل، پیشنهاد می‌کنیم که از محلول‌های شوینده استاندارد و مخصوص سنگ استفاده کنید.

ثبت امتیاز مطلب

امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید

01234
65 / 4.7
مقالات مرتبط

دیدگاه شما

0/200

دیدگاه کاربران

Loading