ترمیم ترک سنگ نما ساختمان + ابزار و روش ها
عدم توجه به ترک های سنگ نمای ساختمان از جمله مواردی است که باعث سقوط ناگهانی سنگ ساختمان و حادثه میشود. برای جلوگیری از بروز خسارتهای جانی و مالی، لازم است که سنگها در صورت ترک، بررسی شده و ایمنسازی شوند. ما در این مقاله شما را با دلایل، روشها و بهترین ابزارهای لازم برای ترمیم ترک سنگ نمای ساختمان آشنا میکنیم.
دلایل ایجاد ترک در سنگ نما
بروز ترک در سنگ نمای ساختمان میتواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:
- استفاده از سنگ نامناسب؛
- استفاده از مصالح نامرغوب؛
- عدم رعایت نسبت ماسه؛
- عدم رعایت بند کشی؛
- ضخامت غیر استاندارد سنگ؛
- نشست ساختمان و نواقص زیر ساخت.
در ادامه هر کدام از این موارد را بررسی خواهیم کرد.
استفاده از سنگ نامناسب:
برخی از سنگها اصلا مناسب استفاده برای نمای بیرونی ساختمان نیستند. از جملهی این سنگها میتوان بسیاری از سنگهای مرمریت را نام برد که در ابتدای استفاده بسیار شیک و زیبا هستند اما ممکن است پس از چند سال دچار ترکهای گستردهای شوند.
این مورد زمانی اتفاق میافتد که مشتریان بدون کسب آگاهی، اقدام به سفارش سنگ طبیعی میکنند. شما در این زمینه میتوانید پس از هر گونه سفارش با تیم مشاوره آنلاین ما در ارتباط باشید. در هنگام انتخاب جنس سنگ، لطفا آب و هوا و تعداد طبقات سازه را هم با مشاور در میان بگذارید. سنگهایی که وزن یا چگالی بالایی دارند برای تعداد طبقات کم مناسب هستند؛ در مقابل برای آپارتمانهای بلند از سنگهای سبکتر استفاده میشود.
استفاده از مصالح نامرغوب:
برای تهیه و خرید مصالح از نظر نصاب مجرب استفاده کنید. مصالح نامرغوب پس از استفاده دچار ترکهای ریز میشوند. این مورد میتواند با نفوذ آب و یخ زدن آن در فصل سرما، باعث ترک و حتی سقوط سنگ نمای ساختمان شود.
عدم رعایت نسبت ماسه:
آسیب دیدن مصالح سنگ نمای ساختمان صرفا به علت نامرغوب بودن آن نیست؛ بلکه میتواند به علت عدم رعایت ماسه و نحوهی به عمل آمدن آن باشد. در پروژههای عمرانی، مهندسین ناظر به رعایت درست این نکته دقت خواهند کرد. عدم رعایت این نکته از طریق آزمونهایی مانند: آزمایش اسلامپ (Slump Test)، آزمایش ویکات (Vicat Test)، آزمایش تراکم (Compaction Factor Test) و آزمایش وزن مخصوص بتن، قابل بررسی است.
ترک و شکستگی سنگ نمای ساختمان میتواند به دلیل استفاده از سنگ یا مصالح نامناسب، نشست ساختمان و نواقص زیرساخت ایجاد شود. برای جلوگیری از سقوط سنگ و خسارت، ترمیم ترکها با چسب بتن، ساروج، پیچ و رولپلاک ضروری است. همچنین، انتخاب سنگ مناسب، بندکشی صحیح و استفاده از پوشش نانو به افزایش دوام نما کمک میکند.
عدم رعایت بند کشی:
در صورت تامین مصالح مرغوب، نظارت بر تهیه آن و قرار دادن مصالح در اختیار تیم مجرب برای نصب سنگ نما، میتوان انتظار یک بندکشی حرفهای را داشت. در صورتی که فاصله سنگها به درستی رعایت شوند و بندهای اطراف آن هم به خوبی پوشانده شود، طول عمر نمای ساختمان و میزان استهلاک آن در بلند مدت، به صورت قابل ملاحظهای کاهش پیدا خواهد کرد.
ضخامت غیر استاندارد سنگ:
هم بحث ضخامت سنگ و هم مقاوم سازی آن در مرحلهی ساخت و تولید، از جمله مواردی هستند که به شرکتهای تولید کننده و سفارش مشتری برمیگردند. اگر میخواهید سنگ نمایی مقاوم و با ضخامت استاندارد داشته باشید، به شما پیشنهاد میکنیم که سنگ خود را از شرکتهای معتبر سفارش دهید. شرکت ایران کانتر با بهرهمندی از کادری مجرب و پیشرفتهترین تکنولوژی موجود، سنگهایی با بهترین کیفیت و فرآوری را در اختیار شما قرار میدهد، برای خرید سنگ اسلب کلیک کنید.
نشست ساختمان و نواقص زیر ساخت:
گاهی فشار بار سازه و عدم تحمل فونداسیون و خاک محل میتواند باعث نشست ساختمان شود. عدم توازن در نشست ساختمان میتواند باعث بروز ترکهای گسترده و عمیق در سنگ نمای ساختمان شود. این مورد گاهی باعث ترک دیوار شده و بندهای سنگ دچار ریزش میشود. با نفوذ آب به زیر نمای ساختمان تدریجا عمر نما کاهش یافته و میتواند باعث شکستگی و ترک نمای ساختمان شود.
روشهای ترمیم ترک سنگ نما
ترمیم سنگ نما بستگی به ابعاد و میزان ترک یا شکستگی سنگ نما دارد. به عنوان مثال اگر سنگ دچار چند ترک ساده و محدود شده است و همچنان محکم به دیوار متصل است، میتوانید با استفاده از سیمان سفید، پودر خاک سنگ و چسب بتن، ترکهای سنگ را پر کنید. این ترکها معمولا زمانی اتفاق میافتند که تیم نصاب کار خود را به درستی انجام داده و سنگ نما با وجود ترکهای مشخص، همچنان محکم هستند.
در صورتی که بخش کوچکی از سنگ دچار شکستگی شده و از جای خود در آمده است، میتوانید با مخلوط چسب بتن و چسب ساروج، آن را در محل مورد نظر بچسبانید. در صورتی که سنگ به طور کامل ترک عمیقی خورده و سقوط کرده است، به شما پیشنهاد میکنیم که از تیمهای تخصصی برای ارزیابی سایر سنگها هم استفاده کنید. یکی از شیوههای مناسب برای ایمن سازی سنگ، ترمیم و چسباندن سنگها با چسب بتن و ساروج، سپس رولپلاک و پیچ کردن سنگ است. این ابزارها و مواد مورد نیاز برای ترمیم ترک سنگ نما، هم با قیمت مناسب در دسترس هستند و هم ایمنی نمای ساختمان را تا چند برابر افزایش میدهند.
نحوه نگهداری و جلوگیری از ایجاد ترکهای جدید
برای نگهداری و جلوگیری از ایجاد ترکهای جدید، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
- از پوشش نانو برای نمای ساختمان خود استفاده کنید.
- سنگ مورد نظر شما باید با اپوکسی با کیفیت مقاوم سازی شده باشد.
- از سنگهای مناسب با آب و هوای منطقهی خود استفاده کنید.
- در صورت آسیب بندها سریعا برای ترمیم، اقدام کنیم.
- کار نصب را به تیم حرفهای بسپارید.
- از مصالح باکیفیت استفاده کنید.
هزینه و زمان مورد نیاز برای ترمیم ترکهای سنگ نما
در ادامه عواملی که بر زمان و قیمت ترمیم ترکهای سنگ موثر هستند را نام میبریم:
- وسعت، عمق ترک و تعداد سنگهای درگیر؛
- جنس سنگ (در مواردی طرح و رنگهای خاص سنگ)؛
- ارتفاع ساختمان و طبقهای که دچار ترک شده؛
- استفاده از داربست یا طناب برای ترمیم سنگ؛
- شهر و موقعیت جغرافیایی سازه؛
- در دسترس بودن متریال لازم برای ترمیم سنگ؛
- سقوط و تخریب کامل سنگ؛
- میزان آسیب دیوار و ترکهای موجود در زیرسازی؛
- تعداد نیروی کار (موثر بر زمان و هزینه)؛
- روشهای ترمیم.
آنچه که از مقاله ترمیم ترک سنگ نما ساختمان، آموختیم:
استفاده از سنگ نامناسب، مصالح نامرغوب، نشست ساختمان و نواقص زیر ساخت از مهمترین عواملی هستند که میتوانند باعث بروز ترک، شکستگی و حتی سقوط سنگ نمای ساختمان شوند. چسب بتن، چسب ساروج، سیمان سفید، پودر سنگ، پیچ و رولپلاک از جمله ابزارها و مواد مورد نیاز برای ترمیم ترک سنگ نما ساختمان محسوب میشوند.
ثبت امتیاز مطلب
امتیازه خود به این مطلب را ثبت کنید